Filmer

Killmiddag och Maskulint Självansvar

Häng med mig på Instagram och här på Youtube så får vi chansen att tillsammans jobba med vårt mod runt sårbarhet. Se detta som utmaning så vet jag att detta kommer ge dig ett äventyr likt inget annat. Nu kör vi!

Det positiva med att älta

Älta positivt och njut av mental träningsvärk.

Inspiration till starkare Mål, SMART, målbild, målfokusering, dröm, vision och nyårslöfte!

Som mental coach så jobbar jag och min kund alltid mot deras mål. I vissa fall kan delar från denna film beröras. Men kom ihåg att vi är alla olika och detta är en start för hur du målar upp dina mål. Filmen handlar mycket om att vrida och vända på sina tankar och drömmar så målet blir mer självklart och attraktivt att nå. Sedan tycker jag att det är viktigt att ställa sig frågan "Varför". Varför ska jag börja träna? Varför är detta viktigt för mig? När vi ifrågasätter oss så kommer vi till kärnan som gör att det blir lättare att jobba med vägen, motivationen och hindren. När syftet blir självklart så ser jag inte längre målet som något man strävar efter utan ett självklar del i vardagen Lycka till med allt som du tar dig för. Nu kör vi!

Öva på presentationsteknik. Perfekt för dig som har lite lätt att tappa engagemang från publiken.

I denna film ger jag tips på flera olika typiska misstag som man kan råka göra om man har en presentation eller vill berätta en historia. Gå igenom filmen. Ställ sedan upp kameran och filma dig själv när du säger meningarna: Mitt namn är....... Jag kommer ifrån...... Jag drömmer om att resa till ..... Hitta ditt sätt som är mest framgångsrikt, ur synvinkeln-förmedla budskap och känsla, i att använda sig av kroppsspråk, tonläge, hastighet och kärnfullt. Denna film passar mycket bra för ledare, chefer, föreläsare eller andra som bli mer karismatisk i sina föreläsningar. Vi blir bra på det som vi tränar på, så träna på det som ger dig något i din ambition mot dina mål. Lycka till och massa kärlek till er alla!

Andningsövning som jag ofta använder för att fokusera känsla och tankar.

I detta avsnitt surrar jag om en andningsövning som jag ofta använder för att fokusera känsla och tankar. Jag och mina kunder har ibland svårt att landa och slappna av genom att bara fokusera på andningen. Denna andningsövning hjälper att fokusera din andning, syn, känsla, handling.... Fokusera blicken på din telefon eller skärm och följ andningen genom de olika sidorna. Låt sedan tankarna vandra iväg, för mig vandrar ofta tankarna iväg när jag försöker göra avslappningsövningar vilket förut stressade mig . Nu vet jag att det händer och att det är helt okej. Att försöka motverka tankarna skapar stress i kroppen och gör situationen kontraproduktiv. Kom tillbaka till andningen och fortsätt fokusera på andningsmönster. Börja fundera vilken sort känsla du vill ha i kroppen, vart den sitter? Får du upp några bilder eller korta filmsekvenser? Hur handlar du när du mår så bra? Hur är kroppsspråket? Med denna andningsövning är det viktigt att vi själva har bra koll på vad vi siktar på. Andas och njut av livet.

Visualisera mål/drömmar med framtidskarta, med tidningsurklipp. Starkare motivation.

Med nästan alla mina kunder så brukar vi skapa en framtidskarta. Det handlar om att få ut sina drömmar och mål på en kartan. Detta blir ett sätt som att skriva under på vad man eftersträvar och man skapar en bättre bild över de bilder känslor som man vill se mer av i framtiden, eller bibehålla det man gör bra. Börja med att åka till en affär där de har mycket tidningar och köp de tidskrifter som du tycker tilltalar dig. Sätt gärna huvudet på spåret innan runt tankar som "vart vill jag vara om 3 år?". Sedan sätter du dig ner och börja klippa ut allt som du tycker stämmer överens med dina mål/drömmar. Spelar ingen roll om det är ord,text eller bilder. Det kan vara något helt annat också som exempelvis gossedjur eller tentor med A på. Plocka sedan fram en tavla eller en stort bit kartong och börja sätta upp alla urklipp. Jag brukar först använda häft-massa för om jag vill ändra något så är det inga problem. Detta kan man göra själv, som par, lag eller som kollegor på ett företag. Denna karta har jag valt att hänga upp på väggen väl synligt för andra. För det hjälper mig att jobba hårt för målet nu när andra ser vad mina ambitioner är. Så testa nu att visualisera mål och drömmar med en framtidskarta med hjälp av urklipp, för en ännu starkare motivation framåt.

Fånga de små stunderna i livet till att landa, även känt som egentid.

I detta avsnitt så uppmuntrar jag till att testa att fånga de små stunderna i livet som en möjlighet att landa i nuet, aka egentid. Många gånger kan man känna sig som att man inte styr över allt som man vill i livet. "Jag vill få mer egentid" är något jag ofta hör. Jag brukar försöka att landa på de där micro-stunderna som man får i livet. Om det så är att man får några få sekunder på sig när man exempelvis plockar disk eller när man som i denna film man fastnar i rusningstrafik mitt i skogen... En kortare film som inbjuder till att andas och våga blicka på något nytt i den omgivning som du är i.

Hur du kan distansera tankar och känslor som begränsar dig.

Denna video handlar om hur man kan distansiera sig från tankar och känslor som begränsar dig.Ofta när jag jobbar med idrottare och chefer så uppmärksammar jag och min klient att det dyker upp en neggo-röst som stoppar individen från att våga göra det personen vill göra. När man ska exempelvis kliva ut på scen så dyker det upp en liten röst i huvudet som frågar om man verkligen kan manuset och om föreläsningen verkligen är bra.? När tanken dyker upp blir iaf jag överöst med en begränsande känsla. Alltså andningen flyttar upp till halsen, kroppen känns spänd, svårt att tänka mig något alls i huvudet... I dessa lägen försöker jag distansera mig från tanken och känslan för det är inte riktigt jag. Jag vill njuta av livet och inte bli stoppad eller störd i mina kliv framåt i livet. Därför har jag döpt min neggo röst till Challe. Challe sitter på min högra axel och känslan av att kunna säga åt Challe att backa är väldigt skönt och befriande. Men att kunna sätta ner foten mot Challe är inte ens hälften så viktigt som att kunna vända sig till den ängel som sitter på min andra axel. Min ängel som sitter där har jag döpt till Thomas Dileva. Jag är fascinerad av denna man eftersom jag läste om honom i en tidning där han sa att han inte var rädd över att vara hatad. "När jag var som mest hatad och de kastade saker på mig, det var då jag lärde mig att dansa". Just den meningen har hjälpt mig att vända negativa situationer till något mer positivt. Jag lärde mig av en längdskidåkare att om man vaknar innan ett race och benen känns tunga och sega så är det bara för att de fortfarande sover. "De kommer självklart vakna när det är dags att tävla så jag låter dem sova medans jag fixar med allt annat"...

Tips på om du känner dig nedstämd eller tycker livet är tungt.

Tanken med denna video är att få flera tips där iaf några delar kanske kan hjälpa dig att må lite bättre. Viktigt att komma ihåg är att om det finns en känsla eller tanke om depression eller självmord så ska du kontakta din hälsocentral snarast.  Meditera, djupandas, om det så är när du sitter i bilen medans du väntar på att familjen ska bli färdig på affären eller sitter på din yoga matta. Planera en resa, inte nödvändigtvis sticka iväg. Sen Akan man planera en mindre kostsam resa som att exempelvis ta sig ut i skog och mark. Spendera tid med familj och våga sätt mobilen på flightmode eller iaf på ljudlöst Pendla mindre till jobbet, om det kräver att du flyttar närmare jobbet eller byter... Utöva mer tacksamhet, fundera vad det är i ditt liv som du faktiskt är tacksam över. Om det är att vara tacksam över att man har en frisk familj eller att man har rå att få mat på bordet eller fina vänner... Hjälpa andra, stanna till om du märker att någon är i behov av hjälp, fråga om man får hjälpa till. eller gör du so en vän till familjen, han utgav sig för att vara hemliga klubben. köpte en tidning men lät kassörskan bestämma vem som skulle få den, dock fick hon inte säga från vem den var, lite av villkorslös kärlek. Gå ut i naturen och andas, våga lyfta blicken för att se något som du tidigare inte har sett. Sov mer, i min mening börjar dygnet på kvällen när du börjar varva ner. För det är utifrån din sömn som du sedan kan lägga krav på vad du vill åstadkomma under dagen. Ät bättre mat, mindre socker. Låter klyschigt men din kropp är ditt tempel. Träna utifrån vad kropp och knopp klarar av. posta dig inte för hårt för det kan bli så att kroppen tror att du har en ångestattack, hög andning och hjärtat som pumpar hårt. Har du problem med ångest så ska du sikta på att promenera och ta det lite lugnt. Avsluta alla kontakter som är energitjuvar. Uppmärksammar du att när du lägger på så känner du att du knappt har någon energi. Framför allt när du jämför med innan samtalet. Då har du en energitjuv på halsen. Klipp den kontakten direkt för du kan inte förändra den människan och det är inte värt att må dåligt för andra om det nu inte hjälper dem. Hoppas att något av detta kan hjälpa dig i att skapa en ännu bättre dag. Ha det magiskt

Hur du gör för att vara ditt bästa jag med hjälp av Tillståndsstjärnan

I detta avsnitt pratar jag om hur man kan väcka det tillstånd som du önskar i specifika situationer, eller i hela ditt liv. Det handlar mycket om att gå tillbaka till ett minne då du hade det önskvärda tillståndet. När du har det i tankarna så ska du fundera på: Vilka bilder/korta filmer ser du framför dig  Hur är andan, hög eller låg Hur är ditt kroppsspråk, hur handlar du i situationer exempelvis hur långa steg tar du... Vart sitter känslan och hu rör den sig på något sätt i kroppen Känner du någon lukt eller smak Hör du några speciella Tankar, ljud, musik Ovanstående är alltså hur du gör för att kunna vara ditt bästa jag med hjälp av Tillståndsstjärnan. Jag har använt denna modell på både chefer, idrottare och artister. Vissa delar av stjärnan funkar starkare för vissa än vad andra delar gör. Men det är för vi är alla olika och vårt jobb som coach är att vara följsam och fokusera på det som vår klient mår bäst av.

Del 2. Mental Riddarrustningar är för oss som behöver skydda oss...

Avsnittet handlar om en ung kille som inte ville gå i skolan eftersom han var svårt mobbad. På senare tid hade även idrotten börjat att krångla. Så nu hade inte Erik något ben kvar att stå på när det kommer till att se på sig själv med stolta ögon. Det är en grå och ledsen pojke som jag möter under vårt första möte. Men för varje möte så blir vår relation bättre och bättre och Erik vågar prata mer och mer. Desto fler möten vi har så tar Erik kommandot mer och mer. Han uppfinner en riddarrustning som han kan använda för att inte behöva bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker. Hans mobbare märker att deras hårda ord inte längre ger något och han blir lämnad ifred. Det enda som får Erik att skratta är när vi pratar om flipperspel. Ljudet från ett flipperspel och skämtandes runt omkring det gör att våra samtal oftast kan mjukas upp med något så enkelt som att säga "pling pling". Vi pratar mycket om att få andan ner i magen och Erik tränar mycket på det.. Sista mötet berättar Erik att han  kommit på den ultimata avslutningen. "absolut kör jag med rustningen och djupandas för att hålla mig centrerad och lugn i mig själv, men vet du, om jag busar med mamma så blir mamma glad och då blir också pappa glad vilket gör att hela familjen blir glad. Jon jag mår bra så jag behöver inte detta längre. Kram och hej" Sa Erik och gick ut genom dörren...

Mentala Riddarrustningar, för oss som behöver skydda oss från andra människors åsikter och energier.

Avsnittet handlar om en ung kille som inte ville gå i skolan eftersom han var svårt mobbad. På senare tid hade även idrotten börjat att krångla. Så nu hade inte Erik något ben kvar att stå på när det kommer till att se på sig själv med stolta ögon. Det är en grå och ledsen pojke som jag möter under vårt första möte. Men för varje möte så blir vår relation bättre och bättre och Erik vågar prata mer och mer. Desto fler möten vi har så tar Erik kommandot mer och mer. Han uppfinner en riddarrustning som han kan använda för att inte behöva bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker. Hans mobbare märker att deras hårda ord inte längre ger något och han blir lämnad ifred. Det enda som får Erik att skratta är när vi pratar om flipperspel. Ljudet från ett flipperspel och skämtandes runt omkring det gör att våra samtal oftast kan mjukas upp med något så enkelt som att säga "pling pling". Vi pratar mycket om att få andan ner i magen och Erik tränar mycket på det.. Sista mötet berättar Erik att han  kommit på den ultimata avslutningen. "absolut kör jag med rustningen och djupandas för att hålla mig centrerad och lugn i mig själv, men vet du, om jag busar med mamma så blir mamma glad och då blir också pappa glad vilket gör att hela familjen blir glad. Jon jag mår bra så jag behöver inte detta längre. Kram och hej" Sa Erik och gick ut genom dörren...

Mental Utveckling = Mental Träningsvärk. Låt det klia i kroppen. Nu kör vi!

Många gånger är det en tröskel som stoppar en mental utveckling, den tröskeln kan vara känsla av att det kliar i kroppen. När det kliar så är det många människor som blandar ihop det med att det skulle vara något negativt. Det kan vara om du ska utföra något inom sport och precis när du är i det där läget så säger huvudet ifrån att "dra dig ur, backa" eller/och så kan det vara en känsla som gör sig påmind. Det som händer är att vi då väljer default läge och återgår till hur vi alltid gjort... Vilket betyder ingen utveckling. Men om vi vågar låta det få klia i kroppen och inte bryr oss så mycket om våra tankar om misslyckande så betyder det att vi bryter ny mark. Vi är i detta läge utanför vår komfort zon. När vi varit där tillräckligt länge så kommer vi att känna oss som hemma och det behöver inte längre klia. Så ju mer vi utmanar att det kliar desto snabbare gör vi en utveckling. Det är just obehagskänslan som är mental träningsvärk men till skillnad mot muskulär träningsvärk så kommer den mentala träningsvärken innan man gjort det där jobbiga, om det är föreläsning eller vad det nu må vara. Till skillnad mot muskulär som kommer efter träningen. Mental Utveckling kan innefatta Mental Träningsvärk. Låt det klia i kroppen. Nu kör vi! Med Jon Moraeus